Aanmelden
 
 zevergem.org 

  Skip Navigation LinksStartpagina > De Parochie > Parochieblad

ONS PAROCHIEBLAD.


Dat er elke week grote inspanningen worden gedaan om het nieuws van parochie, bisdom en wereldkerk in één weekblad te krijgen, hoeven we u niet te vertellen. Elke week opnieuw zijn Frida Rogge en Emilie Peeraer in de weer om de basisgegevens (eucharistievieringen, lectoren, misdienaars...) in te typen. Op zondagavond vult Piet Bogaert, als eindredacteur, de parochiekroniek aan met verslagen, inhoudelijke stukken en berichten. De laatste jaren worden al deze woorden rijkelijk omkranst met beeldmateriaal. Voor de verzending naar Antwerpen zorgt Jean Paul Mertens en de abonnementen neemt Piet Bogaert ook voor zijn rekening.

Enige tijd geleden startte uitgeverij Halewijn (de uitgeverij van ons parochieblad!) met een pilootproject. Een aantal parochies kregen hun parochiekroniek in een nieuwe lay-out. Dit project werd gunstig onthaald en dus goed bevonden.

Op donderdag 15 mei jl. was Piet in Lokeren om ingewijd te worden in een nieuw softwareprogramma om de abonneringsgegevens voor het parochieblad mee te beheren. Via KLAS, Kerk en Leven Abonnementen Service hopen we dus in de toekomst nog sneller het juiste parochieblad op het juiste adres te krijgen.

Diezelfde avond kreeg onze parochie de kans om mee te stappen in een nieuwe groep parochies met nieuwe lay-out! Piet stemde prompt toe en vanaf 28 mei kon je de vernieuwing merken.

Ken je mensen in de buurt die nog geen abonnement hebben en toch interesse hebben? Neem gerust contact op met iemand van de redactie of PPZ.


HERABONNERING OP HET PAROCHIEBLAD OP VOLLE KRACHT

Uiteraard zijn er ook Zevergemse abonnees die overlijden of verhuizen. Dus jaarlijks is er normaliter een lichte, natuurlijke terugval. Toch wisten we in het verleden het aantal goed te handhaven.
Indien je echter iemand kent die graag abonnee willen worden, laat het ons gerust weten. Contactadressen vind je in elk parochieblad terug. Hoe sneller we nieuwe adressen doorkrijgen, hoe sneller we de uitgeverij in Antwerpen kunnen verwittigen. Nieuwe abonnees ontvangen hun nieuw abonnement vanaf begin november!
We hopen echt op een status quo of wie weet opnieuw een lichte stijging. Er steekt heel wat werk in de redactie van een dergelijk blad, maar het is echt de moeite waard.

Een jaarabonnement kost 23,00 EUR (of 25,00 EUR voor een steunabonnement).
Redactie: parochieblad@zevergem.org


Het Parochieblad verschijnt op woensdag. De artikels voor het parochieblad dienen ten laatste de zondag, 10 dagen voor het verschijnen, tijdens de hoogmis bij een van de redactieleden te zijn afgegeven. Wij stellen het ten zeerste op prijs als u de artikels in elektronische vorm kunt bezorgen (e-mail, diskette -platte ASCII-).

  • E.H.Pastoor Piet Herregods
    Kerkplein 1 - 9840 De Pinte
    Tel: 09/282.41.88
  • Dhr. Pieter Bogaert
    Molenstraat 22 - 9840 Zevergem
    Tel: 09/385.62.45Copyright 2001-2008 - www.zevergem.org © Jean Paul Mertens.
Voor meer inlichtingen betreffende deze site: webmaster@zevergem.org

 Deze site is reeds maal bezocht sedert 28/04/2001