Aanmelden
 
 zevergem.org 

  Skip Navigation LinksStartpagina > De Parochie > Onze Misionarissen > Bertrand De Vetter

Braziliaanse Viering (September 2001)

Ter gelegenheid van het vertrek van Pater Bertrand De Vetter wouden wij de mis een Braziliaans tintje geven. Voor wie en niet kon bijzijn of voor wie nog eens wil nagenieten hebben wij alvast een schitterende fotoreportage voor u klaar staan. (Met dank aan de fotografen van dienst.)

Mocht u graag een van de foto's aan uw persoonlijk archief toevoegen dan geeft u maar een seintje, (webmaster@zevergem.org) wij zorgen voor de rest.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen was er in de vormselcatechese gepraat over het missiewerk  en de vormelingen hadden hierbij een hele reeks vraag. Zij hebben die dan maar afgevuurd op de pater, die met veel enthousiasme hierop woord en uitleg gaf.

1. Waarom bent u missionaris geworden?
2. Waarom heeft u Brazilië gekozen om over Jezus te vertellen, en niet bijvoorbeeld Afrika?
3. Waarom komt u iedere keer naar Zevergem? Wat bindt u hier ?
4. Op welke manier weet je wat Jezus verlangt van de mensen.?
5. Luisteren de mensen daar naar u ?
6. Met wie werkt u daar, met kinderen of volwassenen ?
7. Waar woon je in Brazilië?
8. Zou je hier in België missionaris willen zijn ?
9. Verdient een missionaris veel geld ?

 


Bij de laatste vraag kregen de kinderen te horen dat de missionaris steeds een centje kan gebruiken om zijn werken te steunen. Dat deze boodschap door de gemeenschap begrepen werd bleek uit het succes van de collecte die integraal naar Pater De Vetter gaat. De omhaling bracht bijna 20.000,- BEF (500 EURO) op, zo kunnen wij allen ons steentje bijdragen.

 

Het parochiale koor Suverlike en Piet, onze onvervangbare organist, slaagden erin om met enkele Portugese liederen en muziek uit de Braziliaanse ritus de sfeer er helemaal in te brengen.

Niet alleen Pater De Vetter werd op missie gestuurd, doch ook enkele jonge elementen die de taak op zich namen om hier in het vertrouwde eigen landje in de leiding van de Giro te stappen. Wij wensen hen hiermee de nodige sterkte en volharding om hun taak, gesteund door de gemeenschap, te volbrengen. Dat hun leiderschap met korte 'ei' moge blijven.

Ten slotte wilden wij van deze gelegenheid gebruik maken de pater danken voor het wekenlang met ons meevieren. Hopelijk kan een bloemetje en een ruiker morele steun een extra zetje zijn om de zware taak van missionaris terug enkele jaartjes aan te kunnen.

Het ga je goed,
Van de ganse gemeenschap van Zevergem.Copyright 2001-2008 - www.zevergem.org © Jean Paul Mertens.
Voor meer inlichtingen betreffende deze site: webmaster@zevergem.org

 Deze site is reeds maal bezocht sedert 28/04/2001